Assalamualaikum Dan Salam Blogger


Hai semua tahniah kerana anda membuat pilihan yang tepat kerana membuka laman saya ini atau lebih dikenali Menuju Satu Impian .
Nama saya Nur Zafirah Binti Musa dilahirkan 2/6/1987 di Hospital Jerantut dipendekkan cerita saya nie orang Jerantut Pahang.

Impian ku bukan nak jadi model atau penyanyi pun tapi sejak kecil aku sukakan populariti dan Glamour Gitu sebab itu selama 3 tahun nama FB ku dikenali dengan nama Datin Firah tapi kini FB ku dikenali Puteri Insfirah.

Kisah ini adalah kisah-kisah impian saya dari segi dugaan dan cabaran dan juga aktiviti harian saya....
Menuju satu impian hehhehee, kisah impian angan-angan dan rialiti dan azam menuju ke impian yang satu.

Pengikut

Selasa, 29 Januari 2013

Penghawa Dingin Punca Kedutan Kulit




Sumber Google 


Hari nie Elfirah LOng beli majalah nona keluaran Feb 2013, alamak info mengatakan Air Cond salah satu punca kedutan dikulit.Ye lah bukan apa kita semua maklum 80% perempuan kerja dalam aircond termasuk Elfirah LOng juga. Tersentuh hati bila fikir, hehehe kerja kat luar panas, kena pakai UV protection lebih , kerja kat dalam pulak kena ambil kolegen lebih , rupanya air cond menyebabkan kulit kering dan mengakibatkan colegen kurang anjal dan kedutan mula kelihatan.

Info nie Elfirah Long baca info dari Dr Syid Ayob.... tgok majalan nona page 164. (keluaran feb 2013).

Punca Kulit Kering :

1. Mandi dengan air panas. (elakkan mandi lebih dari 5 minit jika air panas)

2. Menggunakan sabun yang beralkali tinggi.
          *Seperti kita pernah dengan orang nak mandi guna air beralkali ...ooo ingatlah , sedangkan sabun beralkali pun tidak boleh apatah lagi air.

3. Skrub Badan
         * Ops tidak boleh rupanya , Elfirah Long pun selalu buat perkara nie, hehehe kena kurangkan lah.



Opsss... bila Elfirah baca info ini apa yek produk sesuai untuk kita gunakan... al maklum ... duk dalam air cond kolegen dalam badan berkurang, duduk tengah panas kena uv protection lebih.... oooo kena cari kolegen yg ada uv protection lah mcm nie...tapi nak full badan ...kalo setakat muka tak best lah hehehe... nak putihgebu dan anjal lahh..... apa yekkkk...??????


Pratonton



7 ulasan:

Love Me Plz berkata...

IF tau.. IF tau..
camne nk buat..
hihi mknlah suplimen felina
ape enth nme suplimen yg tgh hangat dipasaran tu. hihi..
mungkin boleh..insyaallah..

nea lopah berkata...

Thanks Sharing...dh tu yg aircond opis kite sejuk smpai tulang sum2 ni jawabnye tak sempatlah nk pencen umur 60 tahun..dh kecut mcm kacang botol tua...mengerekot jer!

Elfirah LOng berkata...

aik bukan ke kita pencen awal...ahakssss...tak pe kak neo lopah firah dah jumpa kolegen tmbah dgn uv protection seluruh bdn....nanti u tgok testiomoni kita yek.....

Elfirah LOng berkata...

Love Me Plz ye ke ... tak apa firah tgah mencari2 lagi .hari nie hari pertama nak cuba colegen El-marino .. colegen nie ada uv protection

Rai Ourkizuna berkata...

rajinla pakai losen.. kekdahnya.. pakai losen sebaik lepas mandi..masa badan masih lembab2 tu..saya pakai losen madu..hihi..

Elfirah LOng berkata...

Rai Ourkizuna ...bagus tu losyen madu ye, sebab losyen biasa kdg2 bila basuh jadi berlendir.

aini shahroni berkata...

nice info sis..
sebelum tak lupa..salam perkenalan.. moga dapat bersahabt dgn kamu..