Assalamualaikum Dan Salam Blogger


Hai semua tahniah kerana anda membuat pilihan yang tepat kerana membuka laman saya ini atau lebih dikenali Menuju Satu Impian .
Nama saya Nur Zafirah Binti Musa dilahirkan 2/6/1987 di Hospital Jerantut dipendekkan cerita saya nie orang Jerantut Pahang.

Impian ku bukan nak jadi model atau penyanyi pun tapi sejak kecil aku sukakan populariti dan Glamour Gitu sebab itu selama 3 tahun nama FB ku dikenali dengan nama Datin Firah tapi kini FB ku dikenali Puteri Insfirah.

Kisah ini adalah kisah-kisah impian saya dari segi dugaan dan cabaran dan juga aktiviti harian saya....
Menuju satu impian hehhehee, kisah impian angan-angan dan rialiti dan azam menuju ke impian yang satu.

Pengikut

Isnin, 24 Disember 2012

Ops Sikap KegemuKan Ku










































Hidupku Ibarattttttttttt DUM DUm DUm....
Apa dah jadi nie.... 
Ku rasa perlu lakukan sesuatu demi perut kesayanganku .

Segala cara ku lakukan, dari kaedah 
A-D tapi x ku berjaya akhirnya ku didatanggi oleh seorang

Mak CIk .... yang KONON2 nya , nak bagi cuba baju magic katanya.... magic lah sangat kononnya......
tapi aku nie suka je org nak bagi try hahaha
layankan jek ,tapi dalam hati , ye lah magic, tapi baik  cuba jek .... 
  
PErghhhhhhhhhhhh masa cuba aku menjerit satu umah sebab malu dan geli , habis lemak2 istimewa dinodai hahahahaha, tapi hanya 5 minit, keegoaan ku jaduh dum dum dangggg,
 sebab apa , memang betui lah magic,lemak aku hilang dah .... teruja habis aku dibuatnya.
Aku mencari baju aku yg dipakai selama ini nampak buncit tapi sangat teruja segalanya telah tersorok ...alamak ini baru pakai sekejap...kalo aku pakai hari2 mesti aku leh jadi sailoman (hehhehe perasan terus).

Tapi datang lagi satu perasan....Mak cik weh mana lah anakda mampu nak pakai benda nii (nak menyebut nama pun dok reti lagi masa nie).... Mak cik nie pun citer punya citer lah upanya murah jek aku kena bayor adoi ingatkan mahal sangat lega tapi buat releks jek otak kira2...bagus jugak nie.....aku pun setuju.... hehehehehe.....

Tanggal 24.6. 2012 seperti gambar diatas...ku berjaya pakai baju yang sama tapi perut ku dah kempis.....adoiiii love u lah baju magic..... kini keyakinan ku semakin hari semakin tinggi .... kawan-kawan leh ikuti perkembangan diriku dan lemak ku selepas ini.....

2 ulasan:

nea lopah berkata...

OMG...Apakah rahsianye? cer citer..cer citer..

nea lopah berkata...

mana n3 terbaru nye elfirah Long???? tak sabauuuu!